ANTALYA MEZOTERAPİ UYGULAMASI

Alanında uzman hekimlerle beraber çalışıyoruz.

Bilgi İçin Sizi Arayalım

Contact Form Demo

MEZOTERAPİ

Mezoterapinin Kullanıldığı Alanlar

 

  • Selülit, damar, gıdı ve başka bölgelerde görülen lokal yağ birikimleri,
  • Akne, keloid, bacak ülserleri, fotoyaşlanma, yüzde gençleştirme, kaşıntı, sedef hastalığı, deri çatlamaları, deri lekeleri, vitiligo ve egzema,
  • Kas iskelet sistemi ve romatolojik hastalıklar, artrit, astım, gut, başağrısı, disk hasarları, fibromiyalji, kabızlık, kulak çınlaması, baş dönmesi, spor yaralanmaları.

Mezoterapi yöntemi ile sistemik olarak kullanılan ilaçlar lokal olarak daha az miktarda ve doğrudan hastalıklı bölgeye uygulanabiliyor. Böylece tedavi amaçlı uygulanan mezoterapi sayesinde sistemik yan etki riski azalıyor.

 

Mezoterapi Çeşitleri

 

PRP Mezoterapi: PRP mezoterapi kişinin kendisinden alınan kanın uygun işlemlerden geçirilerek tekrar kendisine, kozmetik veya hastalık nedeniyle (deri, eklem vs.) enjekte edilmesidir. Yaklaşık olarak 20 dakikalık bir işlemdir. Hastadan alınan kan, en canlı fibrin ve trombositleri ayrıştırmak için işlemden geçirilir. Santrifüj işleminden sonra kanın trombosit ve fibrin bileşeni çıkarılır ve ihtiyaç duyulan bölgeye yeniden enjekte edilir.

İğnesiz Mezoterapi: İğnesiz mezoterapi yöntemiyse basınç sistemi ile çalışan cihazlarla mezoterapi için kullanılan maddelerin deriye uygulanması tekniğine dayanıyor. İğne fobisi olanlar ve özel durumlarda avantaj ve dezavantajları bulunabiliyor.

 

Güzellik Amaçlı Mezoterapi

 

Güzellik amaçlı yapılan mezoterapi işlemi için öncelikle uygun mezoterapinin belirlenmesi ve kişinin sistemik hastalıkları (kalp ve böbrek hastalığı, kan hastalıkları vs.) olmaması, kanamayı bozan ilaçlar kullanmamış olması gerekiyor. Mezoterapi sonrası ciltte kollajen miktarı artışı ile daha canlı, parlak, ışıldayan düzgün yüzeyli bir görünüm elde edilebiliyor. Kullanılan ilaçlara bağlı olarak değişmekle birlikte genellikle 2-4 hafta arayla, 3- 5 uygulama yapılıyor.